2251103574 ΓΕΡΑ ΛΕΣΒΟΥ, Μυτιλήνη info@modousa.gr
banner imagebanner image

Τις ελιές μας στη Μοδούσα

Τις ελιές μας στη Μοδούσα

Τις ελιές μας στη Μοδούσα μάς τις φτιάχνει ο Παναγιώτης κι η Ταξούλα του μαζί.

Ας τους αφήσουμε να μας τα πουν:

Tepes family farm -- Οικογενειακό αγρόκτημα Τεπές

 

Η Γέρα, μια όμορφη και πλούσια περιοχή του νησιού της Λέσβου, με τα ατέλειωτα βουνά ελαιώνων που αντικατοπτρίζονται ειδυλλιακά στα ασημένια νερά του κόλπου της, έναν από τους πιο γραφικούς κόλπους της υδρογείου, όπως έχει χαρακτηριστεί. Και μες στην αγκαλιά της Γέρας, κρυμμένος καλά, ο Τεπές, όπως λέγεται στα τούρκικα ο λόφος. Κατάφυτο δάσος από το βλογημένο δέντρο της ελιάς, κι αντίκρυ του έξι χωριά, εκλεκτοί καρποί αυτού του ελαιώνα.

Μ’ αυτά τα λίγα λόγια θέλουμε να σας μεταδώσουμε μια εικόνα από το φυσικό περιβάλλον όπου ζούμε και δουλεύουμε. Στο οικογενειακό μας αγρόκτημα καλλιεργούμε, με βιολογικές πρακτικές, δυο χιλιάδες αιωνόβια ελαιόδεντρα, με μια συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή, αφού εκτός απ’ το λάδι, εμείς επικεντρωθήκαμε κυρίως σε αυτόν τον ίδιο τον καρπό της ελιάς.

Από τα τέλη του 2006 άρχισε και λειτουργεί η καινούργια μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας βρώσιμων ελιών, με την επωνυμία Tepes Family Farm. Η μονάδα έχει κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Η παραγωγική διαδικασία που ακολουθούμε είναι ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής βρώσιμων ελιών, από διάφορες συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Οι συνθήκες που παράγεται το προϊόν μας και οι καλλιεργητικές μας τεχνικές του δίνουν μια γεύση μοναδική και ιδιαίτερη. Και με αγάπη και μεράκι εφαρμόζουμε, κατά την διαδικασία της μεταποίησης αλλά και της συσκευασίας, τις πιο απλές και φυσικές μεθόδους που μάθαμε από τους παππούδες μας. Μ’ αυτόν τον τρόπο τιμάμε τον τόπο μας και τον κόπο μας. Γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να ζωντανέψουμε και να καταξιώσουμε τη Γέρα.

Έτσι αυτή την στιγμή διαθέτουμε στην αγορά εκτός από την ελιά σε άλμη, και τα παρακάτω προϊόντα: πράσινες ελιές, ξυδάτες, ελιές με μπούκοβο, σκόρδο & θυμάρι, δαμαστές και τσακιστές ελιές, καθώς και πάστα ελιάς σε τρεις γεύσεις.

 

ΕΛΙΕΣ (ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ 200γρ -ΒΑΖΑΚΙ 220γρ)

 

1) Ελιές σε άλμη.                                                    

Ποικιλία: κολοβή Λέσβου.

Συστατικά : ελιές, νερό, αλάτι.

Περίοδος συγκομιδής: από μέσα Δεκεμβρίου έως και τέλη Μαρτίου .

Συνεκτική σάρκα που αποσπάται εύκολα από το κουκούτσι, συνοδεύει κυρίως γεύματα.
Υπερέχει σαν τρόφιμο, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε Βιταμίνες Α και Ε, καθώς και σε Fe (σίδηρο) και C (κάλιο).

Διάρκεια ζύμωσης: από 6 έως 9 μήνες.

 

2) Πράσινες ελιές.                                                   

Ποικιλία: κολοβή Λέσβου.

Συστατικά : ελιές, νερό, αλάτι.

Περίοδος συγκομιδής: Νοέμβριος .

Τραγανή σάρκα που αποσπάται εύκολα από το κουκούτσι, συνοδεύει σαλάτες.
Μεγάλη περιεκτικότητα σε Βιταμίνες Α και Ε, καθώς και σε Fe (σίδηρο), C (κάλιο) και πολυφαινόλες.

Διάρκεια ζύμωσης: από 6 έως 9 μήνες.

 

 

3) Ελιές με μπούκοβο και ελαιόλαδο.                                   

Ποικιλία: κολοβή Λέσβου.

Συστατικά: ελιές, νιφάδες καυτερής πιπεριάς, παρθένο ελαιόλαδο.

Περίοδος συγκομιδής: από μέσα Δεκεμβρίου έως και τέλη Μαρτίου.

Πικάντικη με ωραία επίγευση, συνοδεύει μεζέδες.
Πιπεριές βιολογικής καλλιέργειας από το Μεσότοπο Λέσβου και ελαιόλαδο παραγωγής μας.

Διάρκεια ζύμωσης: από 6 έως 9 μήνες.

 

 

4) Ελιές σκόρδο & θυμάρι.                                   

Ποικιλία: κολοβή Λέσβου.

Συστατικά : ελιές, σκόρδο, θυμάρι, ξύδι, παρθένο ελαιόλαδο.

Περίοδος συγκομιδής: από μέσα Δεκεμβρίου έως και τέλη Μαρτίου.

Έντονες γεύσης και μεσογειακά αρώματα. Σκόρδα βιολογικής καλλιέργειας

από το Μεσότοπο Λέσβου, θυμάρι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας.

Διάρκεια ζύμωσης: από 6 έως 9 μήνες.